Exerstrider Poles

De poles

De exerstrider poles zijn specifiek ontwikkeld voor de eenvoudige exerstrider techniek. De handgrepen zijn ergonomisch vorm gegeven en ondersteunen de techniek. Ook de speciaal ontworpen pads (rubber schoentjes) zijn speciaal voor exerstriding ontworpen. Een exerstrider zal dan ook nagenoeg nooit (!) zonder pads lopen. De pads zijn zo gevormd dat de perfecte houding wordt ondersteund.

Naast deze pads heeft Tom Rutlin ook de speciale medische pads (bell shaped) ontworpen. Deze stabiele pads zijn bedoeld voor stabiliteit. Met name goed voor mensen die de poles niet alleen voor het bewegen maar ook voor extra stabiliteit en ondersteuning gebruiken.

 

Er zijn een drietal soorten poles : 

 

OS2 serie

De OS 2 serie zijn poles in verschillende kleuren. Ze bestaan uit uitschuifbare aluminium poles in twee delen. Ze worden op lengte vast gedraaid. Dit zijn de standaardpoles voor mensen die graag wandelen met een extra.

 

Medisport

De Medisport bestaat eveneens uit twee delen. Voor de stabiliteit en stevigheid zijn deze echter uitgerust met een kliksysteem. De poles worden vast geklikt. Dit zijn de poles voor mensen die extra stabiliteit zoeken (denk aan revalidatie / Parkinson)

 

TR-3 serie

De TR-3 serie is vergelijkbaar met de OS2 serie maar bestaat uit poles die in drie delen. Ze zijn daardoor eenvoudiger mee te nemen (vakantie / koffer).